Jdi na obsah Jdi na menu

Na HUMPARKU si nejen dobře lyžuje

11. 4. 2009

V měsíci únoru se zima opět na Humparek vrátila. Prožili jsme dva vydařené víkendy a sněhobílé jarní prázdniny. A právě o těchto dnech bych Vás, milí čtenáři, chtěla na dalších řádcích informovat.

O jarních prázdninách byl vlek v provozu od 9:00 do 16:30 h. Byli jsme rádi, že nejen sopotnická mládež opustila televizní obrazovky. Monitory počítačů a trávila volný čas sportovním vyžitím na Humparku. Vlek i zázemí c chatě bylo celý týden nepřetržitě využíváno. Jsme rádi, že si k nám našli cestu také celé rodiny s dětmi.

Zajímavým zpestřením života na husarku se stalo natáčení české televize, která přijela na pozvání našeho předsedy klubu Pana Bohumíra Koska. Plánovaný termín byl sice v pátek 20. února 2009, ale nakonec si pracovníci ČT udělali čas ve středu 18. února 2009. Téhož dne proběhlo vysílání na programu ČT 1 v 18:15 h. Většina záběrů se by zaměřena propagaci zrenovované rolby a sjezdovky s vlekem. Slýcháme různé reakce, ale většina ohlasů je kladná. Celkově se nám zdá, že přijíždí více nových lyžařů ze vzdálenějších míst. Mediální reklama sportovního střediska v Sopotnici byla rozhodně účelná.

Dne 21. února 2009 před ukončením jarních prázdnin se na Humparku konal tradiční již čtvrtý „Sjezd na čemkoli“.  V tento den bylo počasí ideální, sněhové podmínky příznivé. Očekávali jsme velkou návštěvnost veřejnosti. Nejen pro zpestření, ale také pro rychlejší uspokojení poptávky, postavili členové sportovního klubu dva sněhové bary. O kuriozitu grilování na sněhu se postaral M. Vítek.

Jako každý rok jsme hodnotili nápaditost sjezdových strojů.  Porotu zaujal například „Sopotnický expres“, který ve skupině dětí, řídil V. Rak. Ve skupině dospělých nás milé překvapila posádka J.Antušek, Z. Vondráček aj. Hynek.  Vozítka „Dárek“ i „Stonožka“ nás přesvědčili, že také dokáže sjet kopec. Uvedená vozidla řídila P. Plchová a sourozenci Dvořákovi aj. Grund. Největší rychlost byla naměřena vozidlu „Krtkův sporťák“, „Turbo vozidlu“ a „Humparecké střele“. Na závěr předvedl pohodovou jízdu „Rybeňský povaleč“ J. Bartoš. Diváci mohli obdivovat neohrožené zápolení závodníků na složitém terénu a velké zapálení pro recesi.

Dalším zpestřením tohoto odpoledne byl jump (džamp) na sněhu, který provozoval R. Diblík. Děti pod dozorem rodičů povozila na koni Kvintovi, slečna D. Bienová.

Rekordní účast závodníků z minulých let nebyla tento den na Humparku překonána. Snad se najde mezi početným přihlížejícím obecenstvem někdo, kdo si teď může říci: „Příští rok to také zkusíme.“

 Těšíme se na Vás

 

Eva Martincová

(za výkonný výbor)

 

Náhledy fotografií ze složky Jízda na čemkoli