Jdi na obsah Jdi na menu

Filipojakubská noc na Humparku

6. 5. 2008

Sopotnický  starosta J. Antušek nás vyprovodil příjemným slovem a odstartoval náš odlet na Humparek. Do kroku čarodějnicím i početné skupině civilního doprovodu hráli na voze, taženém kobylkou Britou, B+band Papáčkovi z Českých Libchav. Touto cestou děkujeme také P. Janečkovi, který věnoval svůj čas a doprovodil nás se svým koňským povozem až na kopec. Průchod obcí provázela veselá nálada až na cílové místo. Cestou se přidávaly další malé i velké čarodějnice.

Na Humparku nás přivítala jedna z hlavních čarodějnic a vyzkoušela své kolegyně z dovednosti létání na koštěti. Společně si oslavenkyně prohlédly připravenou hranici a následně již mohl slibovaný program začít. Nejprve byly ohodnoceny zúčastněné masky za odvahu a nápaditost. Letošní porota byla složena z velkých a malých čarodějnic ty potom mezi sebou vybraly šest nej… Úkol to byl opravdu nelehký, každá maska měla své kouzlo.

Nakonec byly oceněny z první a druhé kategorie: čarodějka Lumpina a Lucímíra, čarodějka Běluška a Drotka Máchalová, čaroděj Marťa i čaroděj Hrozinka.

Z dospělých čarodějnic a ježibaba byly vybrány tato: Hermiona, Čurymára, Androméda, Bahulena, Kostimůra a Bezzuba.

Celou volbu, ale i dlouho po ní, se o hudební doprovod starali B+band Papáčkovi.

Pro všechny přítomné děti byly připraveny soutěže. Soutěžící si mohli vyzkoušet čarodějnické dovednosti, za které byli odměněni. Pro děti bylo také velmi zajímavým zpestřením povozit se na koňském povoze taženém opět velmi pěkně vyparáděnou kobylkou Britou.

Filipojakubská noc na husarku vyvrcholila ve 21:00 h, kdy byla konečně zažehnuta připravená hranice. Replika čarodějné magické osoby zmizela v plamenných jazycích velmi brzy.

Čarodějnice předvedly magický slet z Humparku k ohni, za přísného dozoru hlídače ohně. Pro děti ale stále program neskonči, ty odvážné se mohly zúčastnit nočního výstupu na Humparek. Doprovázela je ježibaba Čurymára. Pro ty ještě odvážnější byla uspořádána noční hra v okolí chaty. Od 21:00 až do ranních hodin se o hudební program v chatě postaral Bohouš Šalda – B+band Sopotnice. Spolu se svou hudební kolegyní Pavlínou byli takzvanou třešničkou na dortu celého večera.

Čarodějnického reje se celkem zúčastnilo 42 malých i velkých čarodějnic, loňská účast překonána nebyla, ale přesto patří velký obdiv za odvahu všem zúčastněným čarodějnicím. Velké díky také patří všem Humparákům, kteří se starali o uskutečnění akce.

Na závěr mi dovolte už jen přání, aby i další akce na Humparku byly takto navštěvované a tradice pálení čarodějnic zde byla zachována.

Za výkonný výbor SK Humparek zpracovala Eva Martincová

 

Náhledy fotografií ze složky Filipojakubská noc na HUmparku